• Karine Næss Frafjord

Bli med på årets tunnelkonferanse


I samarbeid med våre europeiske partnere inviterer VIA til konferansen "Beyond a Tunnel Vision". Konferansen fokuserer på hvordan vi skal kunne løse felles utfordringer på det europeiske vei- og jernbanenettet.

Sett av datoen 27. november fra klokken 13.00 - 16.30 i kalenderen. Da arrangeres Beyond a Tunnel Vision digitalt og direkte fra Nederland. Konferansen er gratis og du kan lese mer og registrere deg her.


Løse problemer i fellesskap

Tema for konferansen er tunnelrenovering, med fokus på de felles utfordringene i Europas infrastrukturnettverk. - Hvordan kan tunneler renoveres på en smart måte? I hvilken grad kan de oppdateres med mindre innvirkning på trafikken? Hvordan kan renovering brukes til å redusere energiforbruket og miljøpåvirkningen av en tunnel? På hvilken måte kan digitaliseringsprosesser bidra til en effektiv renovering? Disse spørsmålene vil bli behandlet i plenum og interaktive workshops, forteller Karin de Haas som er direktør i COB.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Program fra Norge Vi i Norge viser godt igjen i programmet. Trond Michael Andersen, videadministrerende direktør ved avdeling for teknologi, drift og vedlikehold i Statens vegvesen skal holde et innlegg om tema kapitalforvaltning, hvor han blant annet deler Vegvesenets synspunkter på forutsigbart vedlikehold, livssyklusteking og tunnelforvalterens endrede rolle.


Videre skal VIA fasilitere en workshop om digitalisering med innlegg fra Naeem Khadeemi (Universitetet i Stavanger), Veronika Petschen (Amberg Engineering AB), Klaus Wachter (SCAUT Förderverein) Jeroen Groenewegen (Infranea), Stijn Seuren (Siemens Mobility BV) og Rune Winther (Multiconsult)


Vil skape resultater

Sju land bidrar til programmet som streames på en egen plattform. Innhold du ikke rekker å se direkte, kan du få med deg i opptak senere.

- Vi håper å lage en konferanse som skal vise igjen. De neste årene må vi se resultater, og gjennom Beyond a Tunnel Vision ønsker vi å jobbe på tvers og danne nye samarbeidsgrupper, sier Karin de Haas. Hun håper at når konferansen arrangeres igjen i 2022 kan man møtes fysisk å arbeide aktivt med spørsmål rundt tunnelrenovering.

95 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle