• karina

Investerer for vekst

Oppdatert: 22. april 2020


Sørlandsbedriften, Foamrox har ambisjoner om å tredoble omsetningen i 2020. Selskapet har ansatt ny daglig leder og oppgraderer nå produksjonen med ny fabrikk.

Foamrox er en industribedrift med spesialisering innen brann, vann og frostsikring. De siste årene har Foamrox levert til totalt 18 tunnelprosjekt.


– Siden første levering av produkter til tunnel i 2016, har vi nå levert til totalt 18 tunnelprosjekter i Norge. Sammenlignet med 2019, har selskapet som mål å tredoble omsettingen i 2020, sier den nye daglige lederen Glenn Alexander Jakobsen.


Jakobsen tar over som daglig leder etter Kjell Håkon Helgesen, som fortsetter som aksjonær i selskapet.


Klimavennlige produkter

Foamrox sine produktene er spesielt egnet i robuste miljø med strenge brannkrav, der det er behov for isolerte og vanntette løsninger. Hele produksjonslinjen fra fremstilling til transport og montering avgir lave klimagassutslipp.


Ambisjonen er å ta dette enda lengre i leveringen av bærekraftige og brannsikre tunnelhvelvinger. Selskapet har nylig søkt Innovasjon Norge om støtte til utvikling av miljøteknologi for å nå målet.


Ny fabrikk

Produksjonen flyttes nå fra Arendal til Froland kommune. I slutten av mars signerte Foamrox en intensjonsavtale med Midtstøl Transport og Froland Kommune som skal sikre videre vekst for selskapet.


I den femårige avtalen er målet å etablere en celleglass-fabrikk på fornybar energi. Fabrikken skal romme mellom 70 til 100 arbeidsplasser, og ha store muligheter for opplæring og å utvikle ansatte til å nå fagbrev, heter det i intensjonsavtalen.

– Bedriften sikter seg inn mot levering av store volum i tunnel- og anleggsbransjen, og da er det viktig at vi tenker standardisering av enkle og komplette løsninger som igjen er enkle å oppskalere, sier Jakobsen.


De siste årene har Foamrox blant annet levert til AF Gruppen, Veidekke, Hæhre, Mesta og Stangeland Maskin. Den nye fabrikken skal stå klar før sommeren.

125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle