• Ellen Granlund

Foamrox nominert til SPIR-prisen

Foamrox er en av tre finalister til årets SPIR-pris. Prisen for grønn teknologi deles ut av PwC, BKK Spring, Bergen Næringsråd og nettmagasinet Energi og Klima under Fornybarkonferansen i Bergen 25. april.


Under finalen vil kandidatene møte juryen og få mulighet til å presentere seg fra scenen. Foamrox har vært med i Norwegian Tunnel Safety Cluter, og har utviklet et spennende, nytt robust konstruksjonsmateriale som kan erstatte betong - i første omgang i ikke-bærende konstruksjoner som i vei- og jernbanetunneler.

- Betong er en klimaversting blant byggningsmaterialene, så å erstatt e dette med alternative materialer kan gi store utslippsreduksjoner. Fordelen med Foamrox er mange: Det meste av skumglasset vi bruker er produsert av resirkulert glass. I tillegg veier Foamrox-produktene mindre enn 10 prosent av tilsvarende betongprodukter, noe som gir store reduksjoner i klimagassutslipp fra transport og montering, sier Rolf Jakobsen, produktutvikler og styreleder i Foamrox til Energi og Klima.


INNOVATIVT OG MILJØVENNLIG: Foamrox prefabrikerer sine moduler. På grunn av den lave vekten er de enkle å transportere og montere, samt et grønnere og mer økonomisk valg for byggherren (Foto: Foamrox)

Premie: faglig kompetanse


Vinneren kåres under selve konferansen og premien er faglig kompetanse fra PwC til en verdi av 75 000 kr, samt en pengepremie på 50 000 kr. Etter finalen vil BKK Spring invitere alle tre finalistene som det er relevant for til å holde en investorpresentasjon.

SPIR-prisen for grønn teknologi, ble utdelt førtste gang i 2013. Formålet for utdelingen er å synliggjøre norsk næringsutvikling og innovasjon som kan bidra til å forsere overgangen til et fossilfritt samfunn. I tillegg skal prisen løfte fram historiene om personene som står bak innovasjonene.


Les mer om SPIR-prisen her.

54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle