• Karine Næss Frafjord

Horisont 2020 Green Deal er lansert

EU lanserte i forrige uke den største utlysningen i Horisont 2020, en meget spennende utlysning som inneholder prosjektmuligheter for medlemsbedriftene.


Finansieringen er på hele 1 milliard Euro og midlene skal finansiere forsknings- og innovasjonsprosjekter som takler de største klimautfordringene verden står ovenfor.  Midlene skal være en sterk bidragsyter mot målet om å være den første klimanøytrale verdensdelen innen 2050.


Målet er å få den Europeiske økonomien opp å stå igjen, etter COVID-19, og for å takle EUs klimautfordringer med grønn vekst som et overordnet prinsipp. EU har som mål å skape en langsiktig endring som kan vise veg for resten av verden.

Utlysningen dekker flere områder men følgende kategorier kan være aktuelle for medlemsbedriftene: energieffektivitet, offshore fornybar energi, samt grønne havner og flyplasser. 


- I VIA kommer vi til å følge tett på Horisont Europa og Brussel, og vi vil i tiden fremover oppdatere med all nødvendig og relevant informasjon for dere, sier daglig leder Helen Roth.

- Om dere skulle ha noen spørsmål eller kommentarer til utlysningen må dere ikke nøle med å ta kontakt med vår kommende EU-rådgiver, Kine Norland.


Kine Norland kan kontaktes på e-post kine@viacluster.no .

28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle