• kine49

Jakter de beste grønne løsningene

Oppdatert: 30. mars 2020


I fjor kom Foamrox helt til finalen i den årlige SPIR-kåringen av ny, innovativ og grønn teknologi. Nå er nominasjonsrunden for SPIR-prisen 2020 åpnet.


Formålet med SPIR-prisen er å synliggjøre norsk innovasjon og næringsutvikling som kan bidra til å forsere overgangen til et fosilfritt samfunn, og å løfte fram historiene om personene som står bak framskrittene. Prisen deles ut hver år av PwC, BKK, Bergen Næringsråd og Energi og Klima.


Nye kandidater

Kandidater som ønsker å bli nominert til SPIR må være etablert i Norge. De må ha et produkt, en tjeneste eller teknologi som vil bidra til å redusere utslipp av klimagasser og har et forretningsmessig potensial.


Løsningen må være forbi idéstadiet, men ennå ikke være veletablert på markedet. I tillegg kan ikke kandidatene ha blitt tildelt prisen tidligere. At man har vært nominert tidligere er ikke til hinder for å bli nominert igjen.


Frist for innsending av nominasjonen er 20. februar. Send inn nominasjoner her.


Dette får vinneren

Etter nominasjonsrunden vil de ti beste kandidatene bli presentert fortløpende på Energi og Klima sine nettsider frem til medio mars.


Deretter vil juryen plukke ut tre finalister som vil få sjansen til å presentere sin bedrift for publikummet og juryen under Fornybarkonferansen 2020 i Bergen 20. april, der SPIR-finalen vil bli hold.


Vinneren får faglig kompetanse fra PwC til en verdi av kr 75 000 og en pengepremie på kr 50 000 fra BKK.

34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle