• karina

Kan din bedrift løse Utsira og Krødsherad sine utfordringer?

Oppdatert: 30. mars 2020


Utsira har som målsetting å bli Norges første 0-utslipps kommune. (Foto: Karianne Klovning)

Høsten 2019 søkte DOGA, Nordic Edge og Innovasjon Norge etter ambisiøse kommuner og fylkeskommuner som ville utforske nye og smarte måter å løse utfordringer på. Responsen var veldig god. Av totalt 19 gode prosjekt gikk Utsira og Krødsherad til topps i konkurransen. I dag lanseres fase 2 av innovasjonskonkurransen.


Denne gang rettes utfordringen til næringslivet og andre aktører. Kommunene er nemlig på søken etter gode løsninger på helt konkrete utfordringer:


Utsira sliter med fraflytting og lav næringsaktivitet. For å hamle opp med dette skal kommunen, med øy og havområder, bli et levende testsamfunn for ny teknologi og smarte løsninger. Målet er å bli Norges første 0-utslippskommune. Gjennom å satse på bærekraftig næringsutvikling basert på øyas rike og ekstreme naturressurser skal kommunen bli et attraktivt sted for næringsliv, beboere og besøkende.


Krødsherad søker etter et konsept for grønn og sømløs mobilitet for besøkende og fastboende på Norefjell. Til daglig bor det 2.200 innbyggere i kommunen. På utfartshelger er folketallet 30.000. Nå vil kommunen privatbilen til livs til fordel for gode mobilitetsløsninger som fungerer året rundt.


Her er alt du trenger å vite om innovasjonskonkurransen og hvordan du kan ta del37 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle