• Ellen Granlund

Meld deg på MIT Reap sommerskole for entreprenørskap

Folk reiser langt og betaler mye for å delta på MIT Reap Summer School. 20.- 23. mai 2019 er Handelshøyskolen, UiS vertskap for denne intensive og internasjonale læringsarenaen, og medlemsbedrifter i NTSC kan få sponset deler av deltakeravgiften.


Entreprenørskap er mer enn talent og flaks. Det er også et fag, og de smarteste lytter til dem med som har denne kunnskapen. En av de beste er Bill Aulet fra Martin Trust Center for MIT Entreprenurship, USA. Nå kommer han til Stavanger for å delta på en norsk variant av MIT Reap Summer School. Selskap tilknyttet NTSC kan få sponset halvparten av deltakeravgiften av Greater Stavanger.

Søknadsfrist til å være med i den utvelgelsen er 10.mai. Søknad sendes til daglig leder i Norwegian Tunnel Safety Cluster, Helen Roth.


-Dette er en unik sjanse som vi virkelig har tro på. Det er en sjelden mulighet til å fylle på kunnskap, utvide nettverket, og hente inspirasjon til eget arbeid, sier Birger Haraldseid i Greater Stavanger.


En ener: Bill Aulet er administrerende direktør for The Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship, og han er seniorforeleser på MIT.

Lær entreprenørskap av de beste

Det er Handelshøyskolen ved UiS som 20. til 23. mai er vertskap for denne intensive og internasjonale læringsarenaen. Dette gjør de på vegne av seks norske universitet.

MIT Reap Summer School handler om hvordan vi skaper et økosystem for entreprenørskap, og hvordan vi utnytter forretningsmuligheter i det nordiske markedet. Programmet er utformet i tett samarbeid med regionale aktører, og kurset gir gode muligheter for dialog med alle deler av virkemiddelapparatet.MIT Reap Summer School passer særlig godt for deg som: 


Jobber i en bedrift med ambisjoner om å vokse. Jobber med innovasjon og entreprenørskap og eller intraprenørskap. Har et ønske om å lære hvordan du kan skalere opp virksomheten din på en effektiv måte. Jobber med entreprenørskap ved et universitet, i en industriklynge, eller i en offentlig virksomhet.


Mangfold av bedrifter

Greater Stavanger ønsker å bidra til at det blir bredde og stor deltakelse på sommerskolen fra små og store innovative selskap, gründere og etablerte virksomheter som ønsker å vokse. For å gi mange flere en sjanse til å delta, støtter Greater Stavanger deltakere fra de seks klyngene i regionen, der NSCC er en av dem.   


-Greater Stavanger har aktivt vært med i MIT prosjektet fra første dag, og vi mener at dette prosjektet har hatt en positiv effekt for regionen og måten vi tenker rundt entreprenørskap. Vår støtte kanaliseres via klyngene og UIS Start ved at hver av de seks klyngene får tilskudd til 50 prosent av kursavgift for tre gründere som de selv plukker ut.


De støtter også deltakeravgift for to studentbedrifter fra UIS Start.

     

Greater Stavanger har satt kriteriene for utvelgelsen, men klyngeledelsen velger ut hvem av sine medlemmer som kvalifiserer.


• Dette skal være en grunder som med sitt konsept har mulighet for å vokse seg utover det å bli en levebrødsbedrift.


• En bedrift eller gründer som hjelpes med å korte veien og prosessene med å «treffe» kunde og marked.


• Bedriften bør være kommersiell.


• Bedrifter med tilhørighet i de 16 Greater Stavanger-kommunene har prioritet.


Søknad sendes daglig leder Helen Roth.

35 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle