• karina

Opptak av webinarer

Oppdatert: 7. mai 2020


Hver uke inviterer tre næringsklynger til webinar om hvilke utfordringer og muligheter som finnes i koronaens tid.


Her kan du se opptak av webinarene:


Tema: Innovasjonsprosjekter - Hvordan finansierer jeg utviklingen?

Sendt: 29. april 2020

Hva: Har din bedrift et innovasjonsprosjekt på gang, og bygger dette prosjektet på forskning og utviklingsarbeid? Hvilke ordninger passer da for deg?


Dette webinaret tar utgangspunkt i to ulike finansieringsordninger som bygger på forskning og utvikling. Den første er Forskningsrådets finansiering av Innovasjonsprosjekter i næringslivet. Disse bygger på prosjekter med omfattende innhold av forskning- og utvikling (FoU). Den andre er Pilot-T, som er et samarbeid mellom Norges Forskningsråd og Innovasjon Norge, på oppdrag fra Samferdselsdepartementet. Denne ordningen er fokusert på å fremskaffe ny kunnskap eller benytte eksisterende kunnskap på nye måter eller områder innen mobilitet.


Se opptak her:


Tema: APP, sporing, smitte! Hvor går grensen i kampen mot korona?

Sendt: 22. april 2020

Hva: Må alle kluter til i kampen mot koronaviruset eller krysser vi en ureversible grenser med den nye smittesporingsappen?

Erik F. Øverland, fremtidsforsker og president i World Futures Studies og Shahzad Rana, CTO/NTO i Microsoft innleder med hvilke effekter koranakrisen gir på lang sikt, både samfunnsmessig og teknologisk. Hvordan påvirker krisen digitalisering, urbanisering og privatliv vs fellesskap(ansvar), samt lagring av privatdata.


Deretter debatteres Smittestopp, Folkehelseinstituttets nye smittesporingsapp. Øverland og Rana får selskap av Bjørn Villa, IT-sjef i Trondheim kommune og Jon Wessel-Aas, partner i Advokatfirmaet Lund & Co DA som diskuterer om appen er et resultat av en hasteprosess eller en prosess som haster. Appens misjon, funksjon, styrker og svakheter kommer under lupen.


Se webinaret her:
Tema: Utnytt hjemmekontoret, omfavn omveltningene og innhent kapital

Sendt: 15. april 2020

Hva: Restriksjonene vi har levd under siden 12. mars er i ferd med å mykne opp, men det er fortsatt et stykke igjen til arbeidshverdagen, samfunnet og verdensøkonomien er tilbake til normalen. Dette webinaret er en vitamininnsprøytning av gode råd. Du hører fra:

  • Smedvig som gang på gang har vist at de er gode på å gripe muligheter og se framover i utfordrende tider. Selskapet har lang erfaring med å tilpasse forretningsmodellen til nåtiden. Fra tradisjonell shipping, til hermetikk, oljå og videre inn i nye markeder i stadig endring er det mye inspirasjon å hente fra Smedvigs over hundre år lange ferd.

  • Såkornfondet Proventure og crowdfunging selskapet for bedrifter, Monner presenterer forskjellige muligheter for å hente inn sårt trengt kapital, både under og etter koronakrisen.

  • I en tid da hjemmekontor begynner å tære på serverer Irene Grastveit gode råd for å takle den nye hverdagen. Grastveit kjenner arbeidslivets utfordringer inngående etter 20 år som foreleser, gründer og konsulent innen ledelse og organisasjonsutvikling.

Se webinaret her:Tema: Hack the crisis – hvordan raskt snu seg, se nye muligheter og gripe de?

Sendt: 1. april

Hva: Innovasjon Norge Rogaland guider oss gjennom statlige tiltakspakker. Oslo Business Region, InfoTiles og Boost.ai forteller om hvordan de har kastet seg rundt og fått det travelt i disse tider.


Innovasjon Norge sin jobb nå og etter krisen er omstilling i næringslivet. I dette webinaret forteller nestleder for Innovasjon Norge i Rogaland, Ragnhild Kristin Espeland om hvilke tiltak organisasjonen har iverksatt for å hindre permittering og sikre at innovasjonen blomstrer i Norge også etter covid-19.


InfoTiles har blant annet tilpasset sin 'Netflix for data' plattform til å spore corona-smitte og visualiserer hvilke følger situasjonen får for biltrafikk i Rogaland.


Boost ai avlaster telefonlinjene med sin virtuelle assisten. I webinaret får du blant annet høre hvordan de har har hjulpet NAV og norsk helsevesen.


I løpet av rekordtid stablet en gjeng med entusiaster Hack the Crisis Norway, på beina. Over 700 personer deltok. På 48 timer kom deltakerne opp med smarte løsninger for hvordan teknologi kan redde liv, samfunn og næringsliv. Oslo Business Region forteller at en høy grad av tillit gjorde det hele mulig.


Se webinaret her:
Tema: Topp 5 tips for å navigere i koronaens tid

Sendt: 25. mars

Hva: Verden og hverdagene vår har endret seg på rekord tid. Overskriftene er mange, rådene hagler. Hvordan skal små og mellomstore bedrifter forholde seg til den pågående økonomiske krisen som følge av korona.


I dette webinaret forteller sjeføkonom i Sparebank 1 SR-Bank, Kyrre Knudsen om hvordan koronaviruset har påvirket verdensøkonomien og analyserer når markedet er i gjenge igjen.


Tre næringssjefer på Vestlandet forteller om hvordan de jobber i henholdvis fylket og kommunene for å opprettholde aktiviteten i økonomien. Du hører fra:

  • Konstituert næringssjef i Rogaland fylkeskommune, Iver Jan Leren

  • Næringssjef i Stavanger kommune, Anne Woie

  • Næringssjef i Sandnes kommune, Nina Othilie Høiland


Se webinaret her:
Tema: Koronaviruset: muligheter og juridiske betraktninger

Sendt: 18. mars

Hva: Den første delen ser på hvilke muligheter som nå oppstår innen. Dersom noen bedrifter har produkter og løsninger som kan imøtekomme de umiddelbare/hastebehovene i norsk helsetjeneste, ønsker Norway Health Tech tips.


Del to av webinaret ser på hvilke betydning koronaviruset kan ha for forskjellige typer avtaleforpliktelser og deres oppfyllelse.

FøyenTorkildsens advokater belyser blant annet:

  • de leveranseavtaler som medlemmer av begge clustere ser oftest, nemlig Statens Standard avtaler (SSA) og Norsk Standard (NS). Spesielt ifht leveranseforpliktelser, sikkerhetskrav vs hjemmekontor, underleverandøravtaler mv.

  • ut fra dagens situasjon, hva bør man tenke på ved nye avtaler?

  • skal en avtale med en offentlig kunde endres på grunn av epidemien må anskaffelsesregelverket hensyntas. Skrankene for dette vil bli berørt.

  • de fleste bedrifter har inngått avtale om kontorleie. Kan manglende likviditet på grunn av koronaepidemi ha betydning for plikten til å betale husleie eller oppfylle andre plikter etter leiekontrakt?


Se webinaret her:


Webinarene arrrangeres hver onsdag kl 12:00-13:00. Se våre kanaler for neste tema og hvordan du melder deg på.


Norwegian Tunnel Safety Cluster, Nordic Edge Smart City Innovation Cluster og Norwegian Energy Solutions står bak webinarene.

44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle