• Ellen Granlund

Trafsys etablerer Data Science-avdeling

Klyngebedriften Trafsys har besluttet å utnytte den raske utviklingen innen Big Data analytics, AI og Machine Learning til å bygge inn kraftfull funksjonalitet i framtidige intelligente transportsystemer.


ITS: Trafsys tilbyr spesialkompetanse innenfor automasjon, kommunikasjon, programvareutvikling og systemintegrasjon. Foto: Istock

Dette inkluderer Trafsys egenutviklede system for overordnet styring og overvåkning av trafikk, Trafvision. Trafsys oppretter derfor en egen avdeling for Data Science. Mengden data som produseres innen transportsektoren vokser eksponentielt. Gjennom å effektivt utnytte ulike analysemetoder kan mønster og trender trekkes ut av store mengder ustrukturert data fra ulike kilder. Dette kan i neste omgang anvendes, både for å trekke slutninger om hva som har skjedd og for å kunne forutse det som ennå ikke har skjedd, på en rask og treffsikker måte.


- Ved å etablere et team innenfor datavitenskap, kan vi tilby nye og forbedrede løsninger innen styring, overvåkning og drift av samferdselsanlegg. Det vil også gjøre det mulig for oss å tilby konsulenttjenester i dette svært dynamiske fagfeltet, sier Terje Floor Heggeland, daglig leder i Trafsys.


Det nye teamet vil bli ledet av Stian Astad Sørngård, PhD.


Om Trafsys


Trafsys er et ledende nordisk kompetanseselskap som utvikler og leverer intelligente transportsystemer (ITS) med et stort utvalg av avanserte informasjons- og kommunikasjonsløsninger. Selskapet har vært i bransjen i mer enn 25 år og har levert flere hundre komplekse trafikkanlegg i tunneler og langs veier. Trafsys sitt hovedkontor ligger i Bergen. Her finnes også det heleide datterselskapet Norphonic AS, som er spesialister på telefonisystemer for ekstreme miljø. Datterselskapet Trafsys AB holder til i Stockholm og betjener Sverige og det internasjonale markedet.

30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle