Validé fikk forsknings- og nyskapingsprisen 2017

Oppdatert: 29. jan. 2018

Forsknings- og nyskapingsprisen 2017 gikk ikke til et selskap med oppstartsuksess, men til miljøet som sørger for at næringslivsuksesser oppstår.

Per Ramvi, styreleder i Validé, Anne Cathrin Østebø, daglig leder i Validé og Terje Handeland i Validé kunne stolt ta imot Forsknings- og nyskapingsprisen 2017 på Solamøtet. Prisen deles ut av NHO Rogaland, Rogaland fylkeskommune og Stiftelsen Rogalandsforskning. (FOTO: Hilde Garlid, Validé)


Daglig leder i innovasjonsselskapet Validé, Anne Cathrin Østebø, mottok den gjeve utmerkelsen under NHO Rogaland sin middag på Solamøtet mandag 15. januar.


Det var jubel i innovasjonsmiljøet på Ullandhaug da det ble klart at Forsknings- og nyskapingsprisen 2017 gikk til et faglig miljø som har sin plass og rolle i skyggen av forskere og gründere som utvikler næringslivssuksesser. Det har ikke skjedd tidligere.


- Det er fantastisk kjekt, sa Anne Cathrin Østebø.


Viktig motor

Hun sa i sin takketale at selskapene i Rogaland årlig henter inn 100 millioner kroner i offentlig og privat kapital, og dermed skapes morgendagens næringsliv. Validé har bidratt til å skape mange tusen arbeidsplasser.


Ved å gi prisen til Validé rettet juryen spotlighten mot en viktig, men lite synlig motor i det rogalandske næringsliv; nemlig dem som bidrar til at forskning og kommersialisering, at gründere finner et fotfeste for sine ideer i tidlig fase og at investorer får øynene opp for nytt og skapende entreprenørskap og innovasjoner.


- Tall på ideer, selskap og kapital er vi svært stolt av, men for en gründer kan også vår rolle som motivator være betydningsfull i en kritisk fase. Noen ganger kan det være like verdifullt at noen tror på ideen din som 500 000 kroner i investering; selv om det heller ikke er å forakte, sa Østebø.


Øglænd og Zaptec

Det er ikke første gang en av deltakerne i Norwegian Tunnel Safety Cluster har fått den gjeve prisen. I fjor var det Øglænd System som fikk 2016-prisen på festmiddagen under Solamøtet, og i januar 2015 ble Zaptec tildelt Forsknings- og nyskapingsprisen 2014.


AV: HILDE GARLID

36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle