• karina

Vi er VIA-teamet


Vårt nye navn VIA – vital infrastruktur arena er forankret i en langsiktig strategi om å bistå våre eksisterende og fremtidige klyngemedlemmer inn i dagens og fremtidige markeder.


Vi i VIA skal bane vei for økt innovasjon og samarbeidsbasert utvikling som styrker medlemmenes konkurransekraft nasjonalt og internasjonalt. Teamet som skal nå disse målene har blitt styrket etter at klyngen fikk Arena Pro status i klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA ved årsskiftet.


Her er VIA-teamet:

De færreste har møtt noen som snakker med slik brennende glød om tunnelsikkerhet, veier og broer som det daglig leder Helen Roth gjør. Helen jobbet i næringsavdelingen til Rogaland fylkeskommune da verdens lengste undersjøiske tunneler ble vedtatt bygget. Det ble startskuddet for Norwegian Tunnel Cluster, som nå har blitt VIA. Hun har bakgrunn som journalist og er keepertrener for Havørn gutter 2010.


Odd Løyning startet som prosjektleder for prosjektering og planlegging 1. april. Han er spesialisert innen samferdsel og byutvikling, og har erfaring som prosjektleder innen offentlige investeringsprosjekter og rådgiverbransjen. Odd er nøktern fyr som ikke liker å skryte av seg selv. Han bor i Stavanger der han bruker tiden med gode venner, sin store familie, musikk og friluftsliv. Han er glad i å bruke hender og hode til å skape nye ting.

Etter studier og jobb innen innovasjon og grønn teknologi ved det norske generalkonsulatet i San Francisco har Kine Norland vendt hjem til Rogaland etter åtte år i USA. Hun fortsetter det internasjonale fokuset i stillingen som prosjektleder for internasjonalisering og marked i VIA. Kine har tidligere jobbet med veivedlikehold for RISA og har etterlatt bulk i murveggen på Åna fengselet etter uheldigvis å ha kjørt traktor inn i låveveggen da hun jobbet der som sommervikar. Mellom slagene på jobb tar reiselysten henne til noen av de mest eksotiske steder på jord, hun har for eksempel bodd på Cuba og snakker spansk.


Anita Iren Skjølingstad bringer sitt pågangsmot og sprudlende humør inn i rollen som prosjektleder for FoU og arrangementer i VIA. Hun har tidligere jobbet som prosjektleder og forretningsutvikler for blant annet Avinor, Lufthavn Sola. Anita har en fortid som bridgespiller og hadde sin storhetstid som venstreving på håndballbanen på 90-tallet.


Ida Regine Sørås har et brennende engasjement for å slutte sirkelen rundt bærekraft. Hennes master i økologisk sirkulærøkonomi bidrar til inngående kunnskap om tematikken inn i jobben som prosjektleder for miljø og bærekraft i VIA. Før hun sluttet seg til oss har hun jobbet som regnskapsfører og prosjektleder og er nesten utdannet frisør. Ida er kulturinteressert og sluker alt fra klassisk musikk til billedkunst og det mer obskure.


Atle Riskedal og Olav Mellomstrand er kjente navn for mange av våre klyngemedlemmer og samarbeidspartnere. Begge er habile strateger som bistår både klyngen og våre medlemmer med forretningsmodeller og søknadsskriving.


Karine Næss Frafjord er kommunikasjonsrådgiver i klyngen. Karine har lang erfaring som journalist og redaktør, og tar gjerne imot historier eller prosjekter fra klyngemedlemmene som VIA kan spre i sine kanaler. E-post adressen er: karine@viacluster.no. Ellers er hun av typen som fortsatt foretrekker sykkel med kurs og liker å tenke de lange tankene på hytta i Nord-Italia.


Excel-dronningen Caroline Townsend er organisasjonens administrasjonssjef. Hun er en kløper på å holde styr på alt det praktiske og går ikke av veien for å bidra med å oppdatere nettsider og koordinerer prosjekter. Caroline har bodd i flere europeiske land før hun og familien bosatte seg i Norge. Hun har bidratt inn i etableringen av Nordic Edge sin smartby-klynge og i Arena Pro statusen til VIA. Når hun ikke jobber med administrasjon og finans er hun å finne i skiløypene i de svenske skoger eller en foran TV-skjermen for å se en god rugby kamp.


Kontaktdetaljer til hele teamet finner dere inntil videre på viacluster.no. Ny nettside er under oppseiling. Ta gjerne kontakt for en kopp kaffe og faglig prat.

154 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle