Innovasjon og bransjesamarbeid i fokus på Intertraffic

Nettverksbygging var viktig da bransjeaktører fra hele verden møttes på Intertraffic 2024 i Amsterdam.

May 6, 2024

Smart, sikker og bærekraftig mobilitet for alle var tema for Intertraffic 2024 i Amsterdam. For første gang deltok VIA på messen, som er en av verdens største og samler næringsliv og beslutningstakere fra hele verden.

Intertraffic Amsterdam har en lang historie med å identifisere trender, lansere nye løsninger og fremme banebrytende teknologiske innovasjoner. Årets utgave, som var den største noensinne, hadde over 900 utstillere – både offentlige og private organisasjoner. Messeområdet var fordelt på 13 haller, og dekket et område like stort som 12 fotballbaner.

Deltakerne hadde også mulighet til å delta på mer enn 125 faglige sesjoner i Intertraffic Summit & Demonstration Programme i løpet av arrangementet. Rundt 35 000 representanter fra næringsliv, byer og regioner i omtrent 140 land deltok for å lære mer om trender og nyheter og for å bygge nettverk.

VIA med for første gang

Det var første gang VIA deltok på messen, og det har definitivt svart til forventningene.

– Her får vi virkelig et godt overblikk over det aller siste nye innen transport og infrastruktur. Målet er å lære mer om nye løsninger som bidrar til økt trafikksikkerhet, bedre tilgjengelighet og også bidrar positivt til å løse klimautfordringene, sier Helen Roth, daglig leder i VIA.

Sammen med en rekke medlemmer og partnere, inkludert Nordic+ familien, ITS Norway, Aventi, Nye Veier, Troms fylkeskommune, Brødrene Dahl, Phoenix Contact, Saferoad og Navtech Radar hadde VIA tatt plass blant anerkjente selskaper og organisasjoner som Swarco, EasyPark, Nissan, Mercedes-Benz, Uber og Capgemini.

Nettverk i fokus

Terje Hundere, daglig leder i Aventi Group, beskriver dagene på Intertraffic Amsterdam som travle og innholdsrike. Det braket løs tirsdag ettermiddag med presentasjon av selskapet på standen til Nordic+, og deretter gikk det slag i slag.

– Vi har fått med oss en del av det messen har å by på, men størstedelen av tiden har blitt brukt på møter, sier han.

Intertraffic Amsterdam 2024 var en unik mulighet til å utforske fremtidens mobilitet, dele beste praksis og etablere partnerskap. Med fokus på klimaresiliens , kunstig intelligens, tingenes internett (IoT) og interoperable løsninger, satte messen standarden for en bærekraftig og smart fremtid i transportsektoren.